Wil u graag meer weten over onze specialismen?

Vloercoating

Modern en onderhoudsvrij

Wilt u een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer voor uw woning, kantoor, showroom, winkel of bedrijfshal?
Een vloercoating biedt dan uitkomst voor u. Een vloercoating is een dunne toplaag van kunststof, die u over uw bestaande (kunststof)vloer heen kunt aanbrengen.

Deze vloer heeft de volgende voordelen:
• Gemakkelijk in onderhoud; Sterk en slijtvast, ook bij chemische belasting;
• Naadloos;
• Voor elke toepassing een geschikt systeem;
• Prijstechnisch zeer aantrekkelijk;
• Leverbaar in talloze RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren.

Er zijn veel merken die vloercoatings leveren.
Wij weten als ervaren applicateurs welke het beste voor uw ruimte is.

Vloercoating
Troffelvloeren

Troffelvloeren

Last van zware belasting?

Troffelvloeren zijn uitermate geschikt op locaties waar de vloeren zwaar belast zullen worden.
Deze vloer kan erg goed tegen een stootje of zware belasting en wanneer wij de vloer ook voor u sealen dan is deze vloeistofdicht.

Dankzij de laagdikte van ca 5 mm zijn de troffelvloeren nagenoeg onverwoestbaar. De troffelvloeren komen dan ook vaak voor in keukens, werkplaatsen, sportruimten en zware industrieën.
Wilt u meer informatie of advies, laat dit dan aan ons weten.

Gietvloeren

De chique oplossing

Een gietvloer wordt door veel architecten beschouwd als een passende en een chique oplossing in vele huizen en gebouwen. Warm, modern en stijlvol die ook nog is een strakke uitstraling bezit. De oorsprong van de vloer ligt al tientallen jaren achter ons. De industrie zocht toen naar een vloer die voldeed aan alle milieueisen. De belangrijkste eigenschap behoefte was een vloeistofdichte vloeroplossing. De eerst ontstane versie is de epoxy gietvloer. Huidige eigenschappen, zoals UV bestendig, hard elastisch, vloerverwarming geschikt of een mooi uiterlijk waren toen nog niet belangrijk.
Na jaren ontwikkeling is de behoefte van dergelijke eigenschappen van een design polyurethaan (PU) gietvloer ontstaan. De PU-gietvloer is een twee componenten kunsthars gebonden vloersysteem.
Het woord gietvloer staat letterlijk voor “het gieten van de vloer”. Vanwege een uitstekend vloeibare eigenschap, uit het resultaat zich in een geheel strak en naadloos vloersysteem.

Verschillende kleuren en designs
Alle kunststof gietvloersystemen kunnen uitgevoerd worden in verschillende designs.

Solo design
Van spierwit tot gitzwart, van citroengeel tot appelgroen. De solo design gietvloer is strak en tijdloos.
Er wordt gebruik gemaakt van één kleur. Verkrijgbaar in bijna elke RAL, Sikkens en NCS kleur, opvallend of juist neutraal.
Zorgeloos genieten van een perfecte basis waarbij bewust gekozen is voor een mooie en strakke vloeroplossing.

Duo design
De duo design gietvloer gaat uit van een kleurencombinatie.
Het design is een mix van twee door u gekozen kleuren, welke samenvloeien tot één geheel.
De mogelijkheden zijn door de vele kleurencombinaties eindeloos.
Van rustige tot explosieve vormen.
De duo design gietvloer vormt de perfecte basis, waarmee het interieur elke keer weer tot een ander uniek geheel wordt gebracht.

Onderhoud
Gietvloeren worden gekenmerkt door een strak, vlak, sterk en vloeistofdicht vloersysteem. Vanwege deze goede eigenschappen zijn onze vloeren goed en gemakkelijk te onderhouden. Geluidsreductie De gietvloeren voldoen aan de geluidsnorm van 10dB. Om een hogere geluidsnorm te behalen kan er gekozen worden voor een speciale geluiddempende onderlaag. Indien vloer-, wand- aansluitingen onafhankelijk blijven, ontstaat er een extra geluidsreductie.
Bij een onafhankelijke vloer-, wand- aansluiting kan geluid niet via de draagmuren voortgebracht worden. De hoge elasticiteit van de PU-gietvloer draagt bij aan een akoestisch comfort.

Vloerverwarming
Een kunststof gietvloer is geschikt voor vloerverwarming.
De kunstharsen zijn over het algemeen bestand tegen de hoge krimp-, en uitzettingsgraad van de ondervloer. Kunststof is een geleidend materiaal soort welke gemakkelijk de omgevingstemperatuur opneemt.
Vloerverwarming is voor een gietvloer hierdoor niet noodzakelijk, wel extra prettig.

Gietvloeren

De voordelen van een PU-gietvloer

 • Leverbaar in elke RAL, Sikkens of NCS-kleur.
 • Het DGF-systeem is volledig kleurvast.
 • Uitstraling naar keuze, hoogglans, zijdeglans of mat.
 • Naadloos vloersysteem.
 • Op alle ondergronden toepasbaar.
 • Onderhoudsvriendelijk.
 • Slijtvast, antistatisch en vloeistofdicht.
 • Brandveilig en geluidsisolerend.
 • Voelt warm en comfortabel aan.
 • Geschikt voor vloerverwarming en ook nog eens allergievrij.
Grindvloeren

Grindvloeren

Particulier en bedrijfsmatig

Een grindvloer ook wel steentapijt genoemd is een naadloze vloer met een multifunctioneel karakter een type vloer dat uitermate geschikt is voor zowel particulier als bedrijfsmatig gemak. Steentapijt is makkelijk in onderhoud en kan op iedere vormvaste ondergrond gelegd worden. Geen onnodig hak en breekwerk.

Steentapijt is opgebouwd uit grindkorrels. Deze worden gewonnen in groeven. De grindkorrels worden gewassen en op grote uit gesorteerd. De grindkorrels worden in de fabriek gekleurd naar de kleurkeuze die de klant maakt.
Tezamen met epoxytoevoegingen worden de grindkorrels gemengd en in betreffende ruimten aangebracht door EU floor.

Een marmertapijt is in wezen hetzelfde als een steentapijt.
De grindsteentjes worden vervangen door marmersteentjes en geïmpregneerd met een hoogwaardige epoxyhars waardoor de zuigende werking van marmer verdwijnt. Zo krijgt men een optimale kwaliteit wanneer deze wordt aangebracht op uw vloer. Door zijn natuurlijke kleuren krijgt uw vloer een unieke, chiquere uitstraling. Ook een marmertapijt kan worden voorzien van een seal laag zodat deze vloeistofdicht is afgewerkt.

Betonlook design

De trend van deze tijd

Wat is nu eigenlijk “Betonlook Design” en wat zijn de verschillen van deze betonlook vloerafwerkingen?
De naam Betonlook zegt het eigenlijk al. Betonlook is een vloer die de uiterlijke kenmerken heeft van een betonnen vloer. Dit houdt dus ook in dat er op plekken mogelijk krassen, scheuren en kleurverschillen zichtbaar zijn.
En hierdoor gaat het niet altijd goed. U als consument heeft verwachtingen en veelal niet de productkennis. Heel veel verschillende producten worden verkocht als Betonlook.
En al die producten bezitten andere eigenschappen. U kiest vaak gebaseerd op esthetiek en niet techniek.
U heeft een verwachting van de Betonlook vloer, zoals o.a. de prestaties van vloerafwerkingen, ook al voldoen ze aan normale of zelfs hoge kwaliteitsniveaus.

Wij wijzen u graag op enkele voorbeelden uit de markt die totaal verschillend zijn van prijs en prestatie:
• Kunststof (vaak PU, tweekleurig) gietvloer (foto)
• Cementgebonden gietvloer (foto)
• Monolithisch afgewerkte betonvloer (foto)
• Gepleisterde cementgebonden dekvloer (foto)
• Beton Ciré (foto)
• Grijze vloercoating (foto)

Wij willen u hierom graag attenderen op de volgende verschillende prestaties.

De Betonlook vloerafwerkingen onderscheiden zich onderling in:
• Slijtvastheid
• Krasvastheid
• “Vloeistofdichtheid”
• Chemische bestandheid
• (aftekenen van) scheuren

Wij willen u hierom het juiste advies geven! Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier. En komen we samen tot een juiste conclusie dan kunnen wij uw vloer voorzien van het juiste Betonlook Design.

Betonlook design
Industriële vloeren

Industriële vloeren

Bel ons voor het beste advies

Veilig werken begint met de werkvloer.
– Antislip en waterbestendig?
– Geleidend?
– Bacteriostatisch en bacteriedodend?

Welke eigenschappen u ook zoekt, EU floor biedt oplossingen voor vrijwel elke situatie. Bespaar kosten met een duurzame kunststof bedrijfsvloer van EU Floor zoals een epoxy gietvloer of vloercoating.

Wilt u een vloer die ALLE gewichten aan kan?
De Rolls Royce onder de industrievloeren?

Kies dan voor Ucrete of PU Beton.
Gezien de vele uitvoeringen willen wij graag eerst met u in gesprek.

Color chips in uw vloer

Speelse kleuren brengen meer leven in uw vloer.
Kies een onder-kleur en color chips, wij maken voor u een voorbeeldstaal wat u nog kunt aanpassen wat de onder-kleur betreft. De color chips vloeren worden afhankelijk van de ondergrond geplaatst in 4 lagen (Dikte +- 2-3 mm).
Ook kan er een keuze gemaakt worden in de grootte van de color chips, volledig verzadigd met color chips en multicolor chips.

Deze laatste kunnen verkregen worden in o.a. Graniet, Brons, Onyx, Rubin, Aquamarin, Saphir, Smaragd, Jade, Amethist en nog veel andere mooie kleuren.

Laat uw kunstzinnige gedachten maar los!

Color chips in uw vloer
10_Liquiddesign

LiquidDesign

Fraaie veerkrachtige vloeivloer met natuurlijke look & feel.

LiquidDesign onderscheidt zich duidelijk van bestaande gietvloeren zoals PU of epoxy. Deze innovatieve Eurocolvloeivloer biedt een totaal andere beleving, door zijn blijvend veerkrachtige eigenschappen, natuurlijke look & feel en esthetische uitstraling. Het resultaat van een uitgebalanceerde mix van de natuurlijke componenten kurk, lijnolie en een biopolymeerbindmiddel. Deze natuurlijke grondstoffen zijn bovendien hernieuwbaar, dus milieuvriendelijk.

Warm en comfortabel
Met zijn warme, comfortabele uitstraling is LiquidDesign niet bedoeld voor ‘kille industriële’ toepassingen zoals magazijnen, bedrijfshallen, parkeerdekken, et cetera. Vergeleken met PU- of epoxygietvloeren is LiquidDesign een esthetische en zeer gebruiksvriendelijke vloerafwerking voor bijvoorbeeld hotels, restaurants, kantoren, winkels, woningen, (bedrijfs)kantines en nog veel meer. Het assortiment van ruim dertig basiskleuren maakt LiquidDesign extra aantrekkelijk, naast de veerkrachtige eigenschappen.

Prettige verwerkingseigenschappen
LiquidDesign is bijzonder verwerkingsvriendelijk. Deze veerkrachtige vloeivloer laat zich snel en moeiteloos aanbrengen en afwerken tot één fraai egaal oppervlak. Na droging wordt de vloerafwerking afgelakt met een 2-componentenlak, tot een natuurlijk matte uitstraling. Het resultaat is geheel naadloos, ongeacht grillig gevormde ruimten, kolommen in het werk, doorgangen en lastige hoekjes. De 2-componentenlak is eenvoudig te verwerken. LiquidDesign bevat geen weekmakers en is emissiearm. Wij adviseren de vloer altijd vooraf te egaliseren, hoewel LiquidDesign zeer vergevingsgezind is voor kleine oneffenheden. Deze worden tijdens de verwerking gladgestreken, van plint tot plint. De vloerafwerking is veerkrachtig maar tegelijk taai, waardoor LiquidDesign tegen een stootje kan.

Voordelen

 • warme, esthetische en blijvend veerkrachtige vloeivloer
 • snel en eenvoudig aan te brengen
 • naadloos
 • samengesteld uit natuurlijke, herwinbare grondstoffen
 • LiquidDesign is veerkrachtig maar tegelijk taai, slijtvast, vuilbestendig en emissiearm
 • vele toepassingen, ruim 30 basiskleuren

Cork, concrete, ivory, straw, ochre, maize, corn, pearl, shell, sand, taupe, earth, blossom, violet, zinc, bark, charcoal, silver, ashes, lead, steel, navy, mint, turquoise, lagoon, emerald, tundra, diamond, cobalt, ruby, fire en brick.

Glittervloeren

Hoe exclusief mag het zijn?

Een man wordt bij een eerste contact door een vrouw beoordeeld op zijn handen, tanden en zijn schoenen.

Hoe wordt u en uw omgeving beoordeeld?
Wanneer u iemand ontvangt is uw omgeving het visitekaartje. De verzorging van uzelf en uw omgeving is hierbij van belang. Een glittervloer is het visitekaartje voor vele omgevingen. Helaas kiest men vaak voor een ander product. “Wat de boer niet kent……”

Juist hierom willen wij u graag wat meer vertellen over glittervloeren.

EU Floor heeft een specialist in huis. Iemand die al tientalen jaren glittervloeren creëert.
Mogelijk krijgt u inspiratie na het zien van enkele YouTube video’s en denkt u na over die ene plek bij u thuis of op de zaak om binnenkort over een glittervloer te lopen als zijnde de rode loper of een entree zoals al uw collega’s niet hebben.

De woorden klasse, eigenzinnig en verbluffend misstaan niet bij een glittervloer.

Een glittervloer leeft iedere dag. U loopt als het ware over uw eigen gouden, zilveren of diamanten gietvloer.

De glittervloer krijgt een “seal-laag”, mat of glanzend, waardoor de vloer goed te reinigen is.

Let er wel op dat dit een epoxy uitvoering is! Epoxy is niet bestand tegen een te zware belasting. Bij een te zware belasting wordt de vloer mat en ja, dat is zonde. Mocht u een vloer in gedachten hebben die wel zwaar belast gaat worden hebben wij een mattering waardoor de glans lees glinsteringen wel blijvend zullen zijn.

De techniek is nieuw en uniek: een kleurecht kunststof gietvloer met een bijzondere glittering. Alle denkbare kleurencombinaties zijn mogelijk. Van goud tot zilver en van metaal tot geel. Ooit eenmaal gezien, je vergeet deze vloer nooit meer!

Onderhoud, eigenschappen en toepassingen:
Met de juiste applicatie en met het juiste onderhoud zorgt u ervoor dat u optimaal en gedurende de gehele levensduur van uw glittervloer kunt genieten.

9_Glittervloeren

De voordelen van een Glittervloer

 • Naadloos en decoratief Onderhoudsarm
 • Brandveilig en antistatisch
 • Goede kleurvastheid
 • Antislip (indien gewenst)
 • Goede kleurvastheid
 • Beloopbaar in 1 dag / Belastbaar in 2 dagen
 • Bestand tegen de meest voorkomende chemicaliën
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • De beste vloer voor mensen met allergieën

Geschikt voor vrijwel iedere ondergrond zoals beton, cement, tegels, natuursteen, hout, anhydriet e.d. En voor alle doeleinden geschikt, zoals: woonhuizen, kantoren, winkels, showrooms, utiliteitsbouw etc. Deze vloer is slijtvast, sterk en duurzaam

Onderhoud
Bij de aankoop van een glittervloer bent u verzekerd van een onderhoudsvriendelijke vloer. Door u aan het onderhoudsvoorschrift te houden blijft uw vloer in perfecte staat.

Ondervloeren
De glittervloer kan op nagenoeg iedere ondergrond geplaatst worden. De belangrijkste voorwaarde is dat deze vlak en vormvast moet zijn. De ondervloer dient ook vast te liggen: losse tegels b.v. kan niet. Er dienen voorbehandelingen plaats te vinden, afhankelijk van de ondergrond.

Wilt u meer informatie of advies, laat het ons weten.

De enige dekkende vloercoating met de snelheid van het licht.

SolidLux

Maakt het ondenkbare mogelijk

Op sommige plekken is het altijd druk en heerst 24 uur per dag bedrijvigheid. Voor deze situaties is er nu een uniek, gepatenteerd coatingsysteem dat met de snelheid van het licht direct uithardt en vanaf de eerste minuut weer volledig belastbaar is. Minimale overlast en maximale tijdwinst. Dat is SolidLux Instant Coating.

Een nieuwe vloerafwerking met de snelheid van het licht. Letterlijk, want dit gepatenteerde coatingsysteem is de enige dekkende vloerafwerking die met behulp van UV-belichting onmiddellijk uithardt. Het behandelde oppervlak is binnen een paar minuten weer volledig belastbaar.

Hierdoor blijft de overlast tot het absolute minimum beperkt. Terwijl een deel van de vloer wordt gecoat, kan de rest gewoon worden gebruikt. SolidLux is bovendien overal toepasbaar, zowel binnen als buiten.

De voordelen:
•Forse tijdwinst
•Oppervlak direct mechanisch en chemisch belastbaar
•Geschikt voor binnen en buiten
•Antislip afwerking mogelijk
•Perfect reinigbaar

Wilt u meer informatie hierover en wilt u weten of dit het beste product is voor uw situatie dan neem contact met ons op.

Vloerreparaties

Kosten besparend en veiligheid voorop

Bedrijfsvloeren met beschadigingen geven een negatief effect op uw bedrijfsprestaties. De veiligheid kan zelfs in het geding komen. EU floor helpt u om alle eisen wat betreft productieprocessen en wetgeving, te vertalen naar de juiste bedrijfsvloer. Een duurzame kunststof vloer met een lange levensduur. We bieden u één aanspreekpunt voor plaatsing, reparatie en onderhoud van uw kunststof bedrijfsvloer.

• Gietvloer
• Artistieke vloer
• Troffelvloer
• Vloercoating
• Ucrete (BasF) en PU beton (KLB), de Rolls Royce onder de industrievloeren

Wilt u weten welke kunststof vloerafwerking geschikt is voor uw bedrijfssituatie?

Vloerreparaties